top of page

Medikal cilt bakımı, estetisyen ve cilt uzmanları tarafından gerçekleştirilen cilt temizleme, besleme ve gençleştirme işlemlerinin tümüdür.
Medikal cilt bakımı nedir, evde yapılan cilt bakımlarından ne farkı var, evde yapılan cilt bakımı medikal bakımın yerini tutar mı gibi sorulara cevap verebilmenin en iyi ve en doğru yolu medikal bakımını tecrübe etmektir. Çünkü evde yapılan cilt bakımı ile profesyonel cilt bakımı arasında ciddi bir fark olduğunu ancak medikal cilt bakımı yaptıranlar bilebilir ve denedikten sonra da genellikle güzellik ve bakım rutininizin bir parçası haline gelir. Medikal cilt bakım fiyatlarının uygun bütçelerde seyrettiğini de hesaba katarsak; cildin düzenli olarak derinden temizlendiği, neme doyduğu, beslendiği bu uygulama ile gençliğinize, güzelliğine ciddi bir yatırım yapmış olursunuz. 
Cilt bakımı yüzünüzü ışıl ışıl canlandırır. Derinlemesine temizlik ve kan dolaşımının harekete geçmesiyle cildin tüm katmanları nefes alır. Gözeneklerin temizlenmiş olması sayesinde, cildin ihtiyacına uygun olarak seçilen, etkili medikal cilt bakımı ürünleri, derin katmanlara kadar iletilir.

Medikal Cilt Bakımı Nedir?
Medikal cilt bakımı cildi üst katmandan başlayarak birikmiş kirden arındırır, derinlemesine nemlendirir, sebum dengesini yeniden kurması için cilde yardımcı olur.
Dermatolojik kozmetikler kullanılarak yapılır. Cilt tipine, kişinin yaşına, cildin problem ve gereksinimlerine göre uygulama ve ürünler değişiklik gösterebilir. Her yaştan kadın ve erkeğin, cilt sağlığını korumak için alışkanlık edinmesi gereken, hiçbir yan etkisi olmadığı gibi yaşlanma karşıtı koruma sağlayan, güzellik sırlarının liste başında yer alan cilt bakım sistemidir. Medikal cilt bakımı, cildin yaşlanmasını yavaşlatan, temizleyen ve elastikiyetini geri kazandıran cilt uygulamalarının tamamı olarak görülebilir.
Epidermisin üst katmanlarında biriken kir ve makyaj artığı, cildin salgıladığı yağla birleştiğinde, zamanla gözenekleri tıkar. Nefessiz kalan deri yeterince kendi kendini temizleyemez hale gelir. Sebum dengesinin bozulması birçok cilt probleminin başlangıç noktasıdır diyebiliriz. Aşırı yağlanma ya da kuruma gibi yaygın cilt sorunlarına neden olur ki, yaşlanmanın etkileri, sebum dengesi bozulmuş bir ciltte çok daha kolay ve hızlı ortaya çıkar. 

Medikal Cilt Bakımının Faydaları Nelerdir?
Düzenli olarak yapılan medikal cilt bakımı sayesinde kan dolaşımı ve lenf drenaj sistemi aktif olduğu için, cilt kendi kendini yenilemeyi sürdürür. Deri altı dokularda oksijen oranı yeterli olduğundan, cilt canlılığı koruyabilir. Medikal cilt bakımın saymakla bitmez faydalarından bazıları şunlardır: 
Anti-aging koruma sağlar.
Gözenek temizliği ile cildin nefes almasına yardımcı olur. 
Kan dolaşımı ve lenf sistemini aktif hale getirir. 
Sebum dengesini korumaya yardımcı olur. 
Cilt lekelerine karşı koruma sağlar.
Elastikiyet kaybını önler.
Cilt tipine uygun ürünler, uzmanlar tarafından uygulandığı için medikal cilt bakımı cildinizi tahrişten korur, yanlış kozmetik kullanımından kaynaklanan akne, leke gibi problemlerin yaşanmasının önüne geçer ve siz de cildinizi daha iyi tanımış olursunuz. 

Medikal Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?
Cildi yaşlanma karşıtı korumaya alabilmek için medikal cilt bakımına her zaman ihtiyacımız var. Çünkü en etkili serumları ya da cilt yenileme sistemlerini kullanmadan önce, cildin tüm katmanlarında, derinlemesine ve tahrişsiz bir şekilde temizlenmiş olması gerekir. Medikal cilt bakımı sayesinde: 
Cildi derinlemesine temizler, gözenekleri açar. 
Ölü deriyi nazikçe soyar, cildin yenilenmesini sağlar. 
Cildin iletkenliği arttırdığı için kullanılan serum ve vitaminler daha etkili olur. 
Kolajen üretiminin desteklenmesine katkı sağlar. 
Cildin elastikiyet kaybına neden olan dolaşım sorunlarının önemli ölçüde önüne geçer.

Medikal Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?
Yoğun bir akne dönemi, siyah nokta sorunu gibi durumlar söz konusu ise ve daha önce medikal cilt bakımı yapılmamış bir ciltten bahsediyorsak, başlangıçta birkaç seans boyunca iki hafta arayla, medikal cilt bakımı yapılabilir.
Yoğun makyaj uygulamak durumunda olan ciltler için iki hafta, 21 gün gibi periyotlar tercih edilebilir.
Düzenli cilt bakımı rutini için ideal olan, ayda bir medikal cilt bakımı yaptırmak ve cildinizin ihtiyacına uygun diğer bakımlarla, medikal cilt bakımını kombine etmektir. Böylece hem medikal bakımdan hem de örneğin peeling uygulamasından çok daha etkili bir sonuç elde etmiş oluruz. 

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Medikal cilt bakımı klinik ortamda, cilt uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Profesyonel cilt bakımının aşamalarını sıralarsak, nasıl yapıldığını daha görünür şekilde ifade etmiş oluruz: 
Cilt yüzeyi, epidermis, cilt tipine uygun ürünlerle temizlenir. 
Gözeneklerin nazikçe temizlenebilmesi için buhar terapi uygulanır. 
Siyah ve beyaz noktalar temizlenir. 
Cildin tamamına, dekolte bölgesine kadar gözenekler temizlenir. 
Maske, radyo frekans ya da diğer cilt bakımı sistemlerinden biri, kolajen üretimini tetiklemek üzere kullanılır. 
Cilt, derinlemesine nemlendirilir.

Medikal Cilt Bakımının Aşamaları
Genel bir prosedürü olsa da medikal cilt bakımı kişiye özel bir uygulamadır çünkü her cilt tipinin gereksinimleri ve sorunları farklıdır. Ergenlik çağında akne problemi olan bir cilt ile yoğun çalışma temposunda, her gün makyaj yapılan, ileri yaşta bir cilt, aynı bakımdan fayda görmeyebilir.
1) Medikal cilt bakımından önce mini konsültasyon:
Bu aşamada cilt bakımı uzmanı, hastanın şikâyetlerini dinler, cildin yakın tarihi hakkında bilgi alır, cilt bakımından beklentilerinin ne olduğunu anlamaya çalışır ki bu kısmı önemlidir. Örneğin sıkılaşmak gibi bir beklenti varsa, medikal cilt bakımının kolajen üretimini tetikleyen yüz sıkılaştırma uygulamaları ile kombine edilebilmesi gerekir. Akne skarları ya da güneş lekeleri mevcut ise buna yönelik bakımlarla desteklenebilir. Her yaşta farklı gereksinimleri olan cildin, medikal bakıma hazırlandığı bu mini konsültasyon aşamasında neler yaptığımızı maddelerle ifade etmek gerekirse; 
Cilt tipi analiz edilir.
Cildin yaşına uygun ihtiyaçları tespit edilir.
Kullanılacak medikal bakım ürünlerine karar verilir.
İhtiyaç varsa diğer cilt bakımları ile kombine edilir.

2) Epidermisin temizlenmesi peeling hazırlığı:
Medikal cilt bakımın, yumuşak bir temizleme ile başladığı ilk aşamasıdır. Epidermis, cilt tipine uygun temizleme dermokozmetik ürün ile nazikçe temizlenir. Cilt, giderek derinleşecek arındırma işleminin bir sonraki adımına hazırlanır. 
3) Ölü hücreden arındırma:
Cilt tipine uygun olarak seçilen ürün ve/veya cihaz aracılığıyla, tıkanmış ve kir dolmuş gözeneklerin üzerini örten ölü deri, bu aşamada soyulur. 
4) Gözeneklerin temizlenmesi:
Gözenekler, ölü hücre ve kirden arındıkça cilt nefes almaya, hızla canlanmaya, ışıldamaya bu aşamada başlar. Gözeneklerin tıkanması demek  havasızlık demektir ve oksijen yetersizliği dolaşım problemlerine, dolaşım yetersizliği soluk, cansız bir görüntüye neden olur.
5) Buhar terapisi:
Komedon temizliği, yağ butonlarının yumuşakça tahliye edilmesi için buhar uygulamasıyla cilt iyice yumuşatılır ve gözeneklerin açılması sağlanır. Buhar terapisi medikal cilt bakımın klasikleşmiş aşamalarından biridir.
6) Siyah-Beyaz nokta temizliği:
Gözeneklerin yapısına zarar vermeden, cilt hasar görmeyecek şekilde; manuel ya da  cihazlı yöntemlerle siyah ve beyaz noktalar kolaylıkla temizlenir, yağ butonları boşaltılır. Komedon yoğunluğu olan olan kişiler için medikal cilt bakımın en uzun aşamasıdır. Kimi zaman hafif derecede acı hissedilebilir fakat hızla geçer.
7) Son temizlik & Dezenfeksiyon:
Siyah noktalar ve yağ butonları temizlendikten sonra cilt bu kalıntılardan arındırılmalıdır, dezenfekte edilmelidir. Aksi halde zaten açık ve boş olan gözenekler yeniden ve daha derin katmanlara erişecek şekilde bu kirle dolabilir. 
8) Cilt besleme:
Medikal cilt bakımın son aşamasıdır. Oksijen terapi, serumlar, hyaluronik asit, nem bombaları, A,E,C vitaminleri içeren özel dermokozmetik ürünler, maskeler, kremler uygulanır. Cilt derinlemesine bezlenir, nemlendirilir. 
Cilt bakımının etkisini, kullanılan medikal cilt bakımı ürünlerinin kalitesi önemli ölçüde belirler. Kliniğin kalitesi ile kullanılan ürünlerin kalitesi arasında her zaman doğrusal bir ilişki olduğunu hatırlamakta fayda var. 

Medikal Cilt Bakımı Hangi Uygulamalar ile Kombine Edilir?
Hemen hemen birçok cilt bakımı ile kombine edilerek kullanılması mümkündür. Düzenli olarak yapıldığında yaşlanma karşıtı koruma sağlayacak ve cildin gereksinimleri maksimum seviye sağlayacak kombinasyonlardır.  
Medikal Cilt Bakımı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
1. Medikal cilt bakımı zararlı mıdır?

Asla değil bilakis çok sayıda faydası olan bir cilt bakımı sistemidir. Uzman kişiler tarafından, dermatolog doktor denetiminde uygulanır, yüksek faydalı ve temiz içerikli dermokozmetik ürünlerin kullanılır ve hiçbir yan etkisi yoktur.
2. Kaç seans cilt bakımı yaptırmalıyım?
Medikal cilt bakımı, cildin durumuna göre seanslar şeklinde planlanabileceği gibi bakım rutinleri dahilinde, cilt tipine uygun olacak şekilde, ayda bir/ iki ayda bir/ yılda 1-2 gibi kişiden kişiye değişen protokollerde uygulanabilir. En doğru bilgi için kliniğimize başvurabilir, uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.
3. Medikal cilt bakımı sonrası nelere dikkat etmek gerekir?
Cilt bakımının ardından tazelenmiş, canlanmış, gözenekleri açılmış olan cildin ilk gün korunmaya ihtiyacı vardır. Güneş koruyucu kullanmalı ve direkt olarak güneş ışınlarına maruz kalmamalıdır. İlk gün kapatıcı makyaj ürünlerinin kullanılmasından imtina edilmelidir. Gene ilk gün için sigara içilmemesi ve dumanlı ortamda kalınmaması önerilir.
4. Medikal cilt bakımı acılı mıdır?
Siyah nokta, komedon tedavisi aşamasından kimi hassas ciltler çok hafif ve kısa süreli acı duyabilir. Bunun dışında, medikal cilt bakımı tamamen acısız bir uygulamadır.
5. Medikal cilt bakımı ile Hydrafacial arasındaki fark nedir?
Hydrafacial, medikal cilt bakımının cihazlı ve markaya özel solüsyonların kullanıldığı, ileri versiyonu gibi düşünebilir. Medikal cilt bakımında her kurumda farklı kalitede ürünler kullanır, Hydrafacial cilt bakımında kullanılan orjinal kozmetik içerikler standart bir kalite sunar. Medikal cilt bakımı, cilt uzmanı tarafından hijyen kurallarına uygun olarak “elle” yapılır, Hydrafacial uygulamasında cilt bakım uzmanı vakumlu başlıklar kullanır. Hydrafacial cilt bakımı sisteminin Vortex teknolojisi cildi ölü deriden mükemmel şekilde arındırır, medikal cilt bakımında bu kısım manuel yapılır ve cilt uzmanının deneyim ve uygulama alışkanlığına göre sonuç değişkendir. 
Medikal cilt bakımı kuruma, kullanılan içerikler segmentine, uygulamayı yapan uzmanın tecrübe ve yöntemine göre değişkendir. Hydrafacial orjinal içerikleri ile yapılan cilt bakımı belli bir standardı elde etmemizi sağlar.

bottom of page